Otrohet oundvikligt?

2013-06-07 / 13:15:39
Äntligen Fredag, den kom fan inte en dag för tidigt:-)
Ett par timmar till på jobb sen e det hem & hålla ledigt*ler*
 
Veckan har varit helt okej förutom att jag har bara varit sjukt trött om morgonen..
Längtar så efter semestern!
 
, idag har jag skrivit om det andra ämnet som jag fick av tidningen jag skall blogga för..
Otrogenhet, ett stort ämne att skriva om, man kan i princip skriva hur mkt som helst om det och alla har vi olika synpunkter & hållningar om just de ämnet...
I det jag har skrivet så förväntar jag mig inte att ni skall hålla med, bara dela lite tankar om hur man kan se på just detta omkring otrogenheten...
 
Håll till godo:-)

Vart går gränsen vid otrohet? räcker det att man flörtar med andra eller behöver det gå längre?

Vad jag alltid funderat över är varför personen utanför åker på skulden? Din partner väljer att vara med någon annan och då är det den personen som är problemet, partnern är oftast den personen som blir förlåten först. Är inte det väldigt konstigt? Det är inte killen eller tjejen som sin partner väljer att vara med som är involverad i ett förhållande, det är inte den personen som har förpliktelser till någon annan person. Så varför är det oftast den personen som får mest skit?

Jag säger inte att det är okej, men det är fortfarande personen i förhållandet som är den största boven. Självklart så är det lättare att hata en person man antagligen inte känner men borde man inte tänka ett steg längre i detta? Det är inte dig den utomstående har ett förhållande med. Många gånger vet säkert inte ens att killen eller tjejen man möter ute har ett förhållande, hur ska man veta om det inte sägs? De som vet om att personen man väljer att vara med är i ett förhållande finns det säkert känslor med i bilden. Ingen vill medvetet såra en annan människa.. hoppas jag.

 

Definition av otrohet

Hur ska man definiera otrohet? Ska man ta ett snack med sin partner och sätta upp regler? Eller ska man gå på magkänsla, alltså att det som känns fel är fel?
En del tycker att gränsen går vid kyssar, andra vid sex, andra tycker att hemlig chatt på nätet med motsatta könet är ett svek så stort som något. En mer extrem grupp tycker att man inte ens ska få tänka på andra människor än sin partner i sexuella eller kärleksfulla sammanhang.

En bra definition av otrohet är att den involverar lögn.
Man ljuger för sin partner, man bryter mot löftet att vara trogna och monogama. Men frågan är om detta är ett löfte som går att upprätthålla. Kan vi lova en enda person evig trohet eller kan det åtminstone för vissa människor vara en omöjlighet?

Det finns de som anser att otrohet inte nödvändigtvis uppstår i samband med monogami, alltså att man har en enda partner. Utan att det är ett brott mot regler man satt upp.
Dessa personer kanske tillåter varandra att ha flera partners samtidigt och då är det inte i sig otrohet.
Men det gäller att reglerna går att leva upp till.
 

Varför otrohet, varför är man otrogen?

Många är övertygade om att otrohet är ett tecken på att något är fel i förhållandet, att missnöje har uppstått och att detta kunde ha undvikits om bara...
Men måste det verkligen vara så?
Det är kanske en svindlande tanke, men kan det vara så att vissa människor kan vara lyckliga i sitt äktenskap eller förhållande men helt enkelt suktar efter mer?
Människor som kanske av naturen inte kan hålla sig till en enda partner?
Och om det är på det viset, är det då verkligen fel?
 
 
Dom flesta avskyr och förkastar otrohet men hur kan vi vara säkra på att samma personer som spyr galla över detta inte själva någon gång har varit otrogna?
 
Jag har fått lära mig att man alltid ska behandla andra så som man själv vill bli behandlad men att samtidigt alltid sätta sig själv först i alla lägen.
The one and only kanske står framför dig, är det då värt att sätta sin egna lycka åt sidan för en person man inte känner?
..
Jag tror inte man kan bygga upp ett nytt förhållande efter en otrohet. Vad är det som säger att hon/han inte kan göra det igen? Har man kärlek och respekt för sin partner vänder man sig inte till någon annan, så enkelt är det. Men jag ska inte säga inte, för det finns de som faktiskt får ett bättre förhållande efter en otrohet.
Men alla är vi så olika..
 
 
Så avslutar jag detta ämnet...:-)
 
Ha en Super härlig helg alla Ni:-))
 
 
/Judge Me, and I will prove You Wrong
Kommentarer!
Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Ladda ner en gratisdesign på www.designadinblogg.se - allt om bloggdesign!
www.pokercasinobonus.se